Röda Korset

Mötesplats Kupan Hemse

Öppettider
Må-Fr 10-18 Lö 10-14

I Hemse ligger Mötesplatsen centralt på Storgatan och där sjuder det av liv. Närmare 200 frivilligarbetare turas om att ta emot, sortera, prismärka och hålla butiken och mötesplatsen igång.

Röda Korset Mötesplats Kupan i Hemse har blivit en mötesplats värd namnet. Förutom secondhand butik och insamlingsverksamhet sjuder det av aktiviteter. Vi samarbetar med Studieförbunden Vuxenskolan och ABF inom bl.a. kursverksamheter såsom släktforskning, datakurser, snickeri- och sygrupper. Region Gotland har i samarbete med flera organisationer Anhörigstödsträffar. Kortspelsgäng träffas och spelar bl.a. det Gotländska kortspelet Bräus.

Några söndagar i månaden har vi olika aktiviteter som t.ex. mannekänguppvisningar med kläder från second hand-butiken, bingospel, luncher, allsång, berättar café mm. Röda Korset är också med och arrangerar Hemsedagen, Stortorgdagen tillsammans med Hemse företagarförening. Samarbetet med Hemse Folkhögskola kan ta sig många uttryck. Textillinjen återbrukar material och fotolinjen tar bilder som vi ställer ut.

Svenska Röda Korset har inlett ett samarbete med välgörenhetsstiftelsen KICI i Holland, dit vi sänder kläder, textil mm som inte gått att sälja. KICI återvinner 98% av det dem får in, bomullskläder blir ny bomullstråd, blandmaterial kan bli byggisolering till hus, mattor för kontorsmiljö t ex. Inkomsten för detta går till Svenska Röda Korsets sociala verksamhet i Sverige och depån för det insamlade på Gotland ligger i Hemse.

Kupanföreståndare:
Katarina Mattsarve-Edberg
Tel: 0498-28 83 26
Mobil: 076-825 53 00

Adress
Storgatan 33
623 50 Hemse

Denna sida har blivit besökt 19 152 gånger.
Meddela gärna webbmaster ev felaktigheter i presentationen.